Zafari gillar Prosmarts funktion för batchhantering

Ifrån sin fabrik i Ramlösa, strax utanför Helsingborg, tillverkar Zafari Life tobaksfritt vitt snus. All utveckling sker på plats i Ramlösa – alltifrån deras snuspulver till maskinerna de använder. En stor anledning till att de startade Zafari Life var att nikotin pouch marknaden behövde en uppryckning.

– Vi tyckte att allting annat såg för maskulint och hårt och tufft ut, så vi tyckte att Zafari behövdes för att mjuka upp de kanterna och presentera nikotinleverantören snus på ett lite härligare sätt, säger Christian Wikekall, VD på Zafari Life.

Närheten till naturens krafter
De som har startat bolaget hade surfing som gemensamt intresse och detta är något som även har smittat av sig på produktutvecklingen för Zafari, där närheten till moder natur och hennes dofter och smaker återspeglas i produkterna, med exempel som Sunset Mango, Carribean Guava och Red Sea Orange.

Batchhantering var en avgörande funktion
– Vi skaffade Prosmart för att få bättre kontroll på vårt lagerflöde och våra produkter. Framförallt var det Prosmarts funktion av batchhantering som gjorde att vi började titta utanför de vanliga affärssystemen, säger Christian.

Förståelse för att vi är nystartade
Som en ungt och snabbt växande bolag är det dessutom viktigt att känna att företagen som Zafari samarbetar med har förståelse för just det. Här handlar det om att vara lyhörda och anpassa funktioner såväl som kostnader efter förutsättningarna som råder i ett nystartat bolag och där tycker Christian att Prosmart har varit mycket bra än så länge.

– Det har varit enkelt att få den hjälpen som vi har behövt. Och sen så är Prosmart också ett relativt litet företag, så man har förståelse för de utmaningar som ett ungt företag har. Dessutom är det lättare att få tag i Prosmarts personal än att ringa till någon som kanske sitter i Indien och lägger upp en ticket på nånting som man kanske får hjälp med efter alldeles för lång tid. Speciellt om man är små, förklarar Christian.

Boka demo