Udda projekt tilltalar Grimmereds Verkstad

2021 är ett år då Grimmereds Verkstads AB fyller 75 år och man gör det med goda framtidsplaner. Mycket tack vare Prosmart som genom sitt affärssystem har underlättat i arbetet.
 

Att bryta traditionen

Arbetsområde: Legotillverkning och service inom plåt och svets.
Specialiteter: Allt från stora stålkonstruktioner till små snabba uppdrag.
Det är så Grimmereds Verkstad, som har funnits i samma lokaler i Västra Frölunda sedan 1952, beskriver sin verksamhet. Företaget startades sex år tidigare. 

Jag pluggade till elektriker och var egentligen inte alls intresserad av den här typen av verksamhet. Det var min pappa som frågade om jag ville börja jobba i verkstaden och på den vägen är det. Min farfar startade Grimmereds Verkstad och jobbade också här i många år, säger Fredrik Andersson, som idag är en av två verkstadschefer. 

Sedan 2016 är Prosmart en viktig samarbetspartner för Grimmereds Verkstad. Möjligheten att få ett anpassat system efter sin egen verksamhet var det som lockade mest. 
Men Fredrik Andersson berättar att det var en omställning att släppa Excel-arken för att ge plats åt ett nytt affärssystem.

I början var det nog vi själva som hade lite svårt att släppa traditionen, att bryta mönstret. Men när polletten trillade ner hos oss har Prosmart hjälpt oss oerhört mycket för vår utveckling.

Fredrik Andersson nämner Prosmarts tillgänglighet som en del i framgången.

Man känner att man alltid kan höra av sig och få ett snabbt svar tillbaka.

Att Prosmart är ett företag med relativt få anställda ser Fredrik Andersson som en stor fördel.

Det gör ju att vi har kunnat få en personlig relation till Prosmart och det märks att de bryr sig om oss.
 

Udda samarbeten

Fredrik Andersson är själv inne på sitt 20:e år på Grimmereds Verkstad och när han får titta i företagets backspegel lyfter han fram flera utmanande projekt. 

Vi jobbar inte med stora serier utan mest med kortare jobb, även om de kan vara stora. Det dyker upp en del udda grejer, till exempel samarbeten med konstnärer som har satt ramar för ett projekt där vi ska stå för själva utförandet. 
– Det är en fin känsla när man kan hjälpa till att förverkliga någons drömmar. 

Trots ett utmanande 2020 med pandemin i fokus går Grimmereds Verkstad mot ett lyckat bokslut. Och i år fyller dessutom Grimmereds Verkstad 75 år.

Det verkar som omsättningen var bättre under 2020 jämfört med 2019. Vår verksamhet har klarat sig bra under pandemin, vilket är väldigt skönt. Vi har haft fullt upp i stort sett hela tiden, säger Fredrik Andersson. 

Och med Prosmarts hjälp underlättar det för Grimmereds Verkstad på många sätt, till exempel att få en bättre översikt av fakturor, liksom status och tid på jobb.

Prosmart har en enkelhet som vi uppskattar mycket, säger Fredrik Andersson. 

Boka demo