Metector vill ta nästa steg med Prosmart

Metector i Markaryd arbetar med rör-, tråd- och plåtkonstruktioner. De använder dagligen Prosmart för att underlätta sina processer. Det är på många sätt en typisk industri där Prosmart kan göra stor nytta direkt. Metector är nu redo att ta bolaget till nya nivåer, både i produktionskapacitet och användningen av affärssystemet.   

Detaljer till premiummöbler
Metector är en underleverantör till företag som tillverkar möbler, inredning och belysning. Verksamheten är fokuserad kring produktion av mindre volymer metallkomponenter såsom detaljer till dyrare möbler. Komponenterna hamnar med andra ord inte i billiga möbler som levereras i platta paket. Produktionen bygger på ett stort hantverkskunnande och hög automationsgrad där metalldetaljer kapas, bockas, slipas, svetsas, poleras m m för att bli viktiga element i premiummöbler. Bolagets största kund tillika delägare är Johanson Design, ett företag som också är beläget i Markaryd. Båda bolagen använder Prosmart sedan länge.

Vi använder Prosmart flitigt och det känns som en naturlig del av verksamheten idag. Överlag känns allt logiskt och systemet har överskådliga vyer, vilket gör att det är lätt att förstå sig på och använda.”
Mats-Ola Pålsson, VD och delägare, Metector

Bekväma med Prosmart
Enligt Mats-Ola är Metectors processer inte särskilt komplicerade. Sett till storlek, verksamhet och processer är Metector en till synes vanlig tillverkningsindustri. Produktionen bygger på relativt enkla, traditionella strukturer i ett fåtal steg, men det ställer ändå höga krav på affärssystemet. Metector hanterar fler än 10 000 olika komponenter i Prosmart, vilket gör att det är många detaljer att hålla reda på. Ingenting får gå fel när de hanterar arbetsordrar, stämplingar av jobb eller kopplingar av ritningar. Just nu pågår ett förberedande arbete med att automatisera administrationen mellan Metector och Johanson Design. Syftet är att Metector ska kunna skapa order på beställningar via drag & drop, så att artikelnummer, priser, leveranstider och mycket mer synkas åt båda håll. När Metector levererar och fakturerar ska Johanson Design kunna läsa in fakturorna och matcha informationen mot inköp, godsmottagning, avvikelser m m. 
– Jag tycker det är ett prisvärt system som täcker våra behov just nu. Vi har också ambitionen att växa ytterligare och i takt med att vi växer blir naturligtvis processerna fler och större. Där känner jag mig bekväm med Prosmart, det är mest upp till oss själva att börja använda alla funktioner fullt ut, säger Mats-Ola Pålsson, VD och delägare. 

Underlättar kvalitetsarbetet
Metector är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Certifieringsprocessen underlättades tack vare Prosmart, då många av rutinerna som krävs för en certifiering är inbyggda från början.
– I allmänhet tycker jag att vi får ut mycket av Prosmart i allt från samarbetet till funktionerna, både i den dagliga produktionen och det långsiktiga kvalitetsarbetet, säger Mats-Ola.

Boka demo